HRM Instroom

Het zoeken van personeel is een vak apart. Personeel moet niet alleen de juiste kennis en ervaring hebben, maar ook passen bij jouw bedrijf. Vervolgens komt er nog een heel administratief proces bij kijken. SOX kan jou ondersteunen op de volgende gebieden:

Competentie profielen

Je hebt behoefte aan een nieuwe medewerker. Maar waar ben je precies naar op zoek? We helpen je bij het opstellen van een competentie profiel en adviseren je bij het maken van een keuze tussen een vast-, flexibel- of tijdelijk contract.

Werving- en selectieprocedures

Ben je op zoek naar een nieuwe medewerker? We geven je advies hoe je een adequate werving- en selectieprocedure opstart en wat de mogelijkheden van een assessment zijn.

Sollicitatiegesprekken

Hoe voer je een sollicitatiegesprek? In een gesprek toets je niet alleen de kennis en vaardigheden van de kandidaat, maar ook de soft skills zijn van groot belang. Een briljante kandidaat is niet de beste keuze als hij niet past binnen de bedrijfscultuur! We geven je advies hoe je dit aanpakt, of staan je bij tijdens het gesprek.

Strategisch HR beleid

Heb jij een goed HR-beleid? We helpen je bij het maken van strategische HR-keuzes ten opzichte van de zorg voor de juiste personele bezetting. Het aantal mensen en de kwaliteit van deze mensen moet niet alleen nu voldoende zijn om aan jouw bedrijfsdoelstellingen te kunnen voldoen, maar ook in de toekomst.

Arbeidscontracten

De juridische aspecten van een arbeidscontract (titel 7.10 BW) zijn een wirwar van rechten en plichten voor de werkgever en werknemer. Iets waar een MKB-er vaak geen kennis van heeft. SOX heeft alle kennis in huis en helpt je met het opstellen van een goed arbeidscontract. Dat bespaart je in de toekomst veel kosten, tijd en moeite.

Personeelshandboeken

In een personeelshandboek leg je alle interne regels en richtlijnen voor personeel vast. Denk aan afspraken over flexibele werktijden, thuiswerken, social media, ziekteverzuim, veiligheidsprotocollen, het aanvragen van verlof en opleidingsmogelijkheden. Maar ook de waarden van jouw bedrijf neem je hier in op. In de praktijk is dit handboek een onmisbare aanvulling op het arbeidscontract. SOX helpt je bij het opstellen van een personeelshandboek voor jouw bedrijf.

Arbeidsvoorwaarden

Het vaststellen van primaire-, secundaire- en tertiaire- arbeidsvoorwaarden is een must voor ieder bedrijf. En moet passen binnen de fiscale wet- & regelgeving. SOX heeft alle kennis over arbeidsvoorwaarden in huis.

Heeft jouw bedrijf behoefte aan hulp bij een HR-vraagstuk?

SOX geeft je graag advies.

>> Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek