Personeelsadministratie

Het uitbesteden van de personeelsadministratie komt geregeld voor in het MKB. Dat is niet raar, want er komt veel bij kijken om een correcte en professionele personeelsadministratie te voeren. Het is de basis voor elke organisatie en het geeft vertrouwen aan de medewerkers. 

Digitaal werknemersportaal

Met de personeelsadministratie van SOX heeft zowel de werkgever als de werknemer op elk moment, vanaf elke plek, digitaal de beschikking over alle actuele gegevens. SOX werkt met een werknemersportaal. Iedere werknemer kan daar ook - tot een zeker niveau - mutaties in aanbrengen. Eenvoudige handelingen kunnen door de medewerkers zelf gedaan worden. Dat bespaart tijd en dus kosten.  

Neem het simpele voorbeeld van verhuizing van een werknemer. Als iemand uit Alkmaar verhuist naar Hoorn, dan heeft dit invloed op zijn NAW-gegevens, maar ook op zijn reiskostenvergoeding. Na een online wijziging door de medewerker en akkoord van de bevoegde, wordt deze aanpassing direct verwerkt in de eerst volgende loonstrook.

Kennis en regelgeving altijd up to date

Bij het voeren van een volledige salaris- en personeelsadministratie komt veel kijken. Naast de administratieve verplichtingen heb je namelijk ook te maken met wet- en regelgeving. Die zijn voor ondernemers bijna niet meer te volgen. Daar zijn wij voor! Wij zorgen er voor dat de specialistische kennis over arbeidsrecht, fiscale wijzigingen en CAO’s doorgevoerd wordt in de personeelsadministratie van jouw klanten. 

Voordelen van het uitbesteden van de personeelsadministratie