HRM Doorstroom

Het zoeken van personeel is de eerste stap, maar het behouden van goed personeel is misschien nog wel belangrijker. Alleen een goed salaris bieden is niet genoeg. Personeel moet de kans krijgen om te groeien en zich gewaardeerd voelen binnen het bedrijf. SOX heeft veel ervaring met personeelsmanagement en kan je helpen op het gebied van:

Digitale personeelsdossiers

Het opzetten van een digitaal personeelsdossier is de basis voor elke werknemer. Ook hieraan stelt de wetgever eisen, o.a. in verband met de wet op privacy. We helpen je graag op weg.

Registreren vakantiedagen

We adviseren je hoe je de vakantiedagen van jouw werknemers het handigst bij kan houden. Het aantal vakantiedagen ligt vast in het arbeidscontract. Hoe en in welke mate de vakantie opgenomen mag worden, staat in het personeelshandboek. Met de huidige digitale oplossingen kan dit zowel voor werkgever als werknemer snel, efficiënt en correct worden bijgehouden.

Verzuimplannen

Het opstellen van een verzuimplan is een secuur proces. Verzuim is voor niemand leuk, maar komt voor in iedere onderneming en moet adequaat opgevolgd worden. Hier spelen vele rechten en plichten van zowel de werkgever als de werknemer. Te denken valt aan de WIA en WVP, maar het aller belangrijkste zijn de juiste acties op het juiste moment. We helpen je daar graag mee.

Functionerings- en beoordelingsgesprekken

We bieden ondersteuning bij het (wettelijk verplicht) afnemen van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Deze gesprekken kunnen een werknemer stimuleren of juist afremmen, al dan niet door een verandering in het salaris. Het is dus van groot belang dat deze gesprekken regelmatig en zorgvuldig worden afgenomen.

Functiehuis opzetten

We helpen bij het opzetten van een zogenaamd functiehuis. In een functiehuis kan jouw werknemer (in samenwerking met jou als werkgever) een persoonlijk carrière plan maken. Hij kan dit vastleggen in een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP).

Persoonlijke aandacht voor je personeel

Het kostbaarste goed van jouw bedrijf is je personeel! Als je personeel tevreden is, merk je dat in de prestaties van jouw bedrijf. Persoonlijke aandacht en een goede werksfeer zijn de randvoorwaarden om als bedrijf goed te kunnen presteren. SOX heeft brede ervaring op dit gebied en denkt graag met je mee!

Heb je (tijdelijk) een goede HR-specialist nodig?

SOX geeft advies en bied je de tijdelijke aanvulling in kennis of capaciteit die je op dat moment nodig hebt.

>> Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek