• Ondernemend
  • Verbindend
  • Vakkundig
  • Servicegericht
  • 2 Nmbrs Certified Professionals
23 september

7 goede redenen om een stagiair(e) aan te nemen

De afgelopen jaren is de Nederlandse arbeidsmarkt verbeterd. Toch is het niet altijd makkelijk om aan goede arbeidskrachten te komen. Zeker als klein bedrijf moet je soms creatieve oplossingen bedenken om aan goed personeel te komen. Heb je weleens aan een stagiair gedacht? Dit zijn de voordelen!

Een frisse blik

Stagiairs zijn in opleiding en dat betekent dat ze over de meest actuele en specialistische vakkennis beschikken. Daarmee kom je vaak tot nieuwe bevindingen!

Gemotiveerd

Een stageplek is voor een stagiair vaak de eerste gelegenheid om zich in de praktijk te kunnen bewijzen. Aan enthousiasme en motivatie zal het dus niet liggen. Ze willen juist laten zien wat ze waard zijn.

Leren snel

Stagiairs leren snel! En willen maar al te graag nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Een stagiair kun je dus nog goed sturen en kneden.

Flexibel

Stagiairs zijn heel flexibel in hun werkzaamheden. Naast de stageopdracht is er vaak nog ruimte voor wat extra klusjes. Ze hebben bovendien niet altijd een vaste werkplek nodig. Het nieuwe werken of flexwerken komt zo goed van pas!

Goed inzetbaar

Heb jij grotere klussen die al een tijdje op de plank liggen, gewoonweg omdat je er niet aan toekomt? Een stagiair gaat graag aan de slag met een marketingplan, een onderzoek of een ander vraagstuk dat al te lang stil ligt.

Goedkoop

Een stagiair scheelt je een hoop vaste kosten. Het kost je natuurlijk wel een stagevergoeding, maar dat is veelal goedkoper dan een vaste medewerker.

Talent

Misschien is jouw stagiair wel een schot in de roos. En wil hij of zij na afronding van de studie wel in vaste dienst komen bij jouw bedrijf. Dat scheelt weer een hoop zoekwerk naar nieuw talent!

Zorg voor de nodige begeleiding

Al deze voordelen klinken natuurlijk heel aantrekkelijk , maar je zult zelf ook wel de nodige begeleiding moeten geven tijdens een stage. De stagiair is er namelijk om van jou en jouw organisatie te leren. En om ruimte te krijgen om specifieke schoolopdrachten goed uit te kunnen voeren. Maak dus voldoende tijd vrij in je agenda of zorg dat een medewerker van jouw organisatie de begeleiding op zich neemt.

Goede stagiairs, waar vind je die?

Je hebt stagiairs en stagiairs... Oftewel niet elke stagiair is even gemotiveerd. Maar als jij een goede sollicitatieprocedure houdt, dan is een gemotiveerde stagiair zo gevonden. Een stagiair kost zoals gezegd wel tijd en energie, maar de voordelen zijn het absoluut waard! Heb je toch nog wat vragen over het aannemen van stagiairs? De medewerkers van SOX geven je graag advies!