• Ondernemend
  • Verbindend
  • Vakkundig
  • Servicegericht
  • 2 Nmbrs Certified Professionals
30 maart

Twee tips om te besparen in de Week van het Geld

Deze week is het de Week van het Geld. Het doel is om leerlingen te leren omgaan met geld en hoe ze kunnen sparen. Maar voor ondernemers valt er ook nog altijd veel te besparen, bijvoorbeeld op loonkosten. Wij geven je twee praktische tips.

Tip 1 - Krijg premiekorting als je een oudere werknemer in dienst neemt

Neem je een werknemer van 56 jaar of ouder in dienst? Dan heb je als werkgever recht op een premiekorting. Bij een dienstverband van ten minste 36 uur per week kan de korting oplopen tot € 7.000,- euro per jaar. Iemand op leeftijd met veel ervaring kan dus zeker nog interessant zijn! De premiekorting geldt alleen voor oudere werknemers die recht hadden op een uitkering voordat je ze in dienst neemt. Hieronder vallen onder andere de WW, de AOW, de nabestaandenuitkering en de bijstandsuitkering. Vanaf het moment dat de werknemer in dienst komt, kun je de premiekorting toepassen zolang hij bij jouw bedrijf in dienst is, maar maximaal 3 jaar. En: het maakt ook niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft.

Tip 2 Neem iemand in dienst met een arbeidsbeperking

Mensen met een arbeidsbeperking zijn vaak enorm gemotiveerde werknemers. Neem je iemand in dienst die behoort tot één van de doelgroepen van de Wet Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten dan krijg je een premiekorting. Deze premiekorting is € 2.000,- euro per jaar als hij of zij voor minstens 36 uur per week in dienst komt. Naast dit voordeel, geef je arbeidsbeperkten ook een kans in de maatschappij!

Goed om te weten

De premiekorting voor zowel oudere werknemers als werknemers met een arbeidsbeperking wordt vanaf 2018 omgezet in een loonkostenvoordeel. Meer informatie over de omzetting volgt in de loop van dit jaar via de belastingdienst. Uiteraard houden we je daarover op de hoogte.

Vraag een gesprek aan bij SOX voor meer tips

Voor iedere onderneming zijn weer andere regelingen en mogelijke besparingen aan de orde. Wil je meer tips op welke bedrijfsonderdelen jij nog kunt besparen? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van salarisadministratie? Maak dan een afspraak met ons. Wij helpen je graag verder!