• Ondernemend
  • Verbindend
  • Vakkundig
  • Servicegericht
  • 2 Nmbrs Certified Professionals
17 januari

Voorkom fouten op de loonstrook

Ieder jaar blijkt in januari dat er honderdduizenden loonstroken niet in orde zijn. Dit komt door veranderingen die invloed hebben op de hoogte van het nettoloon. Maar ook gedurende het jaar gaat het vaak mis. Dit kost het bedrijfsleven naar schatting miljoenen euro's om te herstellen.

Nieuw jaar, nieuwe regels

Met ingang van 1 januari zijn er ieder jaar weer nieuwe regels. Zoals de belastingpercentages, de fiscale bijtellingen en de vakantiedagenopbouw. Deze wijzigingen worden lang niet altijd goed doorgevoerd. Vaak blijven deze fouten onopgemerkt. Deels komt dit doordat de loonstrook moeilijk te doorgronden is, maar vaak ook doordat werknemers hun (digitale) loonstrook niet meer controleren.

Vooral fouten op de loonstrook bij het MKB

De problemen doen zich vooral voor bij het MKB. De foutenmarge is groter bij werknemers met variabele onderdelen op hun loonstrook. Bijvoorbeeld overuren die niet worden uitbetaald. Maar er worden ook fouten gemaakt met de uurlonen die afwijken van de cao, functies die niet kloppen en het verkeerd uitbetalen van toeslagen. Bovendien komt het voor dat bedrijven door de Belastingdienst in de verkeerde sector zijn ingedeeld, waardoor de hoogte van de WW-premie niet klopt.

Voorkom fouten met SOX

Een solide salarisadministratie voeren is een hele klus. SOX (Salaris-Online X) heeft de mensen en kennis om op al deze gebieden te adviseren en werk uit handen te nemen. Onze kennis van de actuele wet- en regelgeving is altijd up-to-date. Daarnaast zijn er door het jaar heen veel mutaties in de loon- en personeelsadministratie die naar onze mening door zo min mogelijk handen moeten gaan. Met ons online salarisadministratie systeem verklein je de kans op fouten en bespaar je aanzienlijk op de kosten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.