• Ondernemend
  • Verbindend
  • Vakkundig
  • Servicegericht
  • 2 Nmbrs Certified Professionals
29 maart

Vraag altijd definitieve berekening NOW aan!

Heb je een tegemoetkoming NOW ontvangen voor de eerste of tweede aanvraagperiode? Vraag dan altijd nog een definitieve berekening aan. Ook als je denkt te veel ontvangen te hebben.

Uitgekeerde bedrag is een voorschot

Het bedrag dat je op basis van de eerste aanvraag hebt ontvangen, is in alle gevallen een voorschot. Dit voorschot is berekend op basis van jouw geschatte omzetverlies. Inmiddels is voor de NOW 1 en NOW 2 het definitieve omzetverlies bekend. Daarmee kan het UWV dus ook de definitieve tegemoetkoming berekenen. Mocht dat percentage lager uitvallen en je dus recht hebben op minder (of geen) tegemoetkoming, vraag ook dan een definitieve berekening aan. Als je geen aanvraag doet, gaat het UWV ervan uit dat je helemaal geen recht hebt op een tegemoetkoming en moet je dus het volledige voorschot terugbetalen.

Uiterlijke termijn opgerekt

Heb je recht op minder subsidie dan je ontvangen hebt? Dan zal je (een deel van) het voorschot terug moeten betalen. Gelukkig is de termijn voor het aanvragen van de definitieve berekening van de NOW 1 wat opgerekt. Voor de NOW 1 (over maart, april en mei 2020) kan de definitieve berekening aangevraagd worden tot en met 31 oktober 2021. Voor de NOW 2 (over juni, juli en augustus 2020) is de uiterlijke aanvraagdatum 5 januari 2022.