• Ondernemend
  • Verbindend
  • Vakkundig
  • Servicegericht
  • 2 Nmbrs Certified Professionals
11 juni

Vraag nu Subsidie Praktijkleren aan

Vanaf 2 juni 2018 tot half september 2018 kunnen bedrijven die praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aanbieden de Subsidie Praktijkleerplaatsen aanvragen over het jaar 2017/2018. SOX helpt jou graag bij de aanvraag van de subsidie.

Wat houdt de subsidieregeling in?

De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die jij als werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Bied je een stageplaats aan leerlingen? Dan kun je hier een subsidie voor aanvragen van maximaal € 2.700 euro per stageplek per schooljaar. De subsidie kan worden aangevraagd door zowel eenmanszaken als multinationals. Ben jij een erkend leerbedrijf, dan kom je dus in aanmerking voor deze subsidieregeling. Indien je deze erkenning niet hebt, dan kan deze eenvoudig worden aangevraagd via de SBB.

Elkaar helpen

Met de Subsidieregeling wil het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen werkgevers stimuleren meer praktijkleerplaatsen aan te bieden. Dankzij deze regeling kunnen leerlingen die een beroepsopleiding volgen, zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. De leerplaats is bedoeld voor leerlingen in het VMBO, MBO, HBO, Provendi en Technologische ontwerpers in opleiding. Als werkgever help je de leerlingen en wij kunnen jou weer helpen met de aanvraag.

SOX regelt aanvraag Subsidieregeling Praktijkleren

SOX helpt je verder met de aanvraag van de Subsidie Praktijkleren. Wij doen de aanvraag voor de subsidie praktijkleren na ontvangst van de praktijkovereenkomst (POK) van de leerling. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 072-5207701 of een mail sturen naar salaris@so-x.nl