Maatschappelijk en verantwoord ondernemen

Bij SOX staan we voor méér dan onze producten en diensten. Wij vinden dat maatschappelijk verantwoord ondernemen onderdeel van ieder bedrijf moet zijn en hebben inmiddels op meerdere vlakken goede ervaringen.

Participatiewet

In januari 2015 kwamen ruim 100.000 mensen op de arbeidsmarkt die, ondanks hun arbeidsbeperking, bij een gewone werkgever geplaatst moesten worden. Wij zijn daar direct mee aan de slag gegaan.

Zo hebben we binnen het MKB een mooi proces mogen begeleiden. De salarisadministrateur had de pensioenleeftijd bereikt en opvolging moest geregeld worden. Maar kostenbesparing was ook gewenst. Een Wajonger heeft met veel toewijding en plezier de mutaties op locatie ingeboekt en wij hebben de specifieke (salaris)administratieve kennis ingebracht. Het bedrijf bespaart hiermee jaarlijks ruim € 30.000 euro en heeft een jongere gelukkig gemaakt. Ieder mens heeft immers recht op arbeidsgeluk en daarmee een plaats in onze maatschappij.

Groen ondernemen

Aandacht voor het milieu en de leefomgeving is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering. Uiteraard werken wij zo veel mogelijk digitaal, wat enorme hoeveelheden papier scheelt. Maar ook de werkomgeving van ons eigen personeel en het personeel van onze klanten verdient aandacht. Dat kan in de vorm van het werken met thin clients (minder uitstoot en straling dan computers) tot het organiseren van een "groen” personeelsuitje. Want ons doel blijft om het belangrijkste onderdeel van de onderneming, het personeel, goed te laten functioneren.